Trailrunnen

In 2018 is Bootcamp Rijssen gestart met een cursus trailrunning. In deze cursus leerden de deelnemers hardlopen over singletracks, verschillende ondergronden en maakten ze veel hoogtemeters. Vanwege het succes van deze cursus kwam er een vervolgcursus in 2019 met als doel een uur lang kunnen hardlopen. Er werden vele prachtige tochten gelopen waarbij het genieten van de omgeving belangrijker was dan het presteren.

Vanaf september 2020 starten we met een nieuwe cursus trailrunning. Dit zal op wisselende momenten zijn; op de donderdagavonden vanaf 19.00 en zaterdagen vanaf 8.30 uur. Gemiddeld duurt een training tussen de één en anderhalf uur. Kijk onderaan deze pagina voor het rooster.

Op donderdag zal de training gericht zijn op kracht en conditie, op zaterdag gaan we ergens in de regio een mooie route lopen waarbij er ook veel aandacht is voor techniek.

 

Waarom trailrunnen?

  • Je wordt er sterker van. Doordat je voortdurend een andere ondergrond hebt en hoogteverschillen moet overwinnen krijgt je lichaam constant nieuwe prikkels. Naast het lopen is krachttraining een vast onderdeel.
  • Beste trainingsmethode. Geen training is hetzelfde, je lichaam wordt elke training weer uitgedaagd als je op trails loopt.
  • Genieten. Het allerbelangrijkste tijdens onze trainingen is dat je geniet! Van je eigen prestatie, van de omgeving waarin je loopt en de uitdagingen die je krijgt. Het is ontspannend en het gaat stress tegen.

Denk nu niet gelijk dat je dit niet kunt. Als je nu zo’n 10 minuten aan één stuk kunt hardlopen, dan zal je goed mee kunnen komen.

De kosten

Wat: Cursus van 10 weken waarin je de beginselen leert van het trailrunnen
Wanneer: Donderdagavond en zaterdagochtend
Duur: 1 – 1,5 uur per training
Kosten: € 85,-

Train je liever niet in een groep en wil je persoonlijke begeleiding? Vraag dan naar de mogelijkheden en tarieven.

 

 

 

 

 


Rooster (onder voorbehoud)

Donderdag start om 19.00
Zaterdag start om 8.30

24-9 do
3-10 za
10-10 za
15-10 do
24-10 za
29-10 do
7-11 za
12-11 do
21-11 za
28-11 za