‘Je kunt meer dan je denkt!’

Op mijn vierde werd het tijd dat ik ging bewegen en ging ik naar de gymnastiek. Samen met ome Gerrit achterop op de fiets. Ruim 20 jaar later stopte ik met gym, kreeg kinderen, die later ook op gym gingen. Ik stond aan de kant geboeid te kijken, gym was nog steeds leuk.

“Als je je er mee bemoeit kun je net zo goed meester worden”, zei de juf, dus ik ging haar helpen.

Na de opleiding tot gym-meester kwam de opleiding voor bootcamp-meester en na een hele leuke tijd bij de gymvereniging begon ik mijn eigen sportbedrijf.

Eerst nog op openbare plekken, later op een vaste plek in het bos met eigen voorzieningen. De plek wordt gehuurd en ik ben heel erg blij met de samenwerking. Natuurlijk blijft de wens ooit een eigen plekje te krijgen.

Leden komen en gaan. Nog steeds komen er meer dan er gaan. De jongetjes die ik toen gymles gaf, zijn nu jonge mannen die er nog steeds bij zijn.

Waarom ze het leuk vinden? Ik denk omdat er geen wedstrijddruk is. Omdat je jezelf kunt zijn. Omdat iedereen wel ergens goed in is. Ben je niet snel, dan ben je wel sterk. Of slim. Overal wordt je in uitgedaagd en bij bootcamp komt alles aan bod.

Ik krijg veel hulp. Van jongens en meiden die helpen met de trainingen, van stagieres, van sponsoren en ouders die helpen bij het jaarlijkse kamp. Wat ben ik blij met deze mensen!

Dit jaar is alweer het zevende jaar. De groepstrainingen van de kinderen worden steeds meer verzorgd door enthousiaste leiding en ik, ik sta vaak weer vanaf de zijkant te kijken.

In 2019 geleden ben ik begonnen met de opleiding tot vitaalcoach. Ik leerde veel over voeding, personal training en coaching. In 2022 heb ik de studie afgerond en kan ik mensen multidisciplinair begeleiden naar een andere levensstijl; Anders eten, beginnen met sporten, functioneler sporten, of alleen maar dat zetje geven om alles anders te zien.

Het is hard werken, maar beter in je vel zitten is al dat harde werken waard en je kunt het echt!

Dat is dan ook mijn motto binnen de bootcamp en personal training; ‘Je kunt meer dan je denkt.’