‘Je kunt meer dan je denkt!’

Op mijn vierde moest ik naar de gymnastiek. Samen met ome Gerrit achterop op de fiets. Ik vond het niet leuk weet ik nog.

20 jaar later stopte ik met gym, kreeg kinderen, die later ook op gym gingen. Ik stond aan de kant geboeid te kijken, gym was nog steeds leuk.

“Als je je er mee bemoeit kun je net zo goed meester worden”, zei de juf, dus ik ging haar helpen.

Na de opleiding tot gym-meester kwam de opleiding voor bootcamp-meester en na een hele leuke tijd bij de gymvereniging begon ik een eigen sportbedrijf.

Eerst nog op openbare plekken, later op een vaste plek in het bos met eigen voorzieningen. De plek wordt gehuurd en ik ben heel erg blij met de samenwerking. Natuurlijk blijft de wens ooit een eigen plekje te krijgen.

Leden komen en gaan. Nog steeds komen er meer dan er gaan. De jongetjes die ik toen gymles gaf, zijn nu jonge mannetjes die er nog steeds bij zijn. Nu in 2022 zijn er ruim 130 leden.

Waarom ze het leuk vinden? Ik denk omdat er geen wedstrijddruk is. Omdat je jezelf kunt zijn. Omdat iedereen wel ergens goed in is. Ben je niet snel, dan ben je wel sterk. Of slim. Overal wordt je in uitgedaagd.

Ik krijg veel hulp. Van jongens en meiden die helpen met de trainingen, van stagieres, van sponsoren en ouders die helpen bij het jaarlijkse kamp. Wat ben ik blij met deze mensen!

Dit jaar is alweer het zesde jaar. De groepstrainingen van de kinderen worden steeds meer verzorgd door enthousiaste leiding en ik, ik sta vaak weer aan de kant te kijken.

Drie jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding tot vitaalcoach. Ik leerde over voeding, personal training en coaching. Inmiddels heb ik de studie afgerond en mag ik mensen begeleiden.

Leren is leuk, nog leuker is het helpen van mensen die anders willen gaan leven. Anders eten, beginnen met sporten of functioneler sporten, of alleen maar dat zetje geven om alles anders te zien.

De eerste mensen zijn en worden inmiddels begeleid en ik vind het geweldig! Die mensen zelf vaak iets minder want het is hard werken, eerlijk is eerlijk.

Maar het geeft zoveel voldoening. Beter in je vel zitten is al dat harde werken waard en je kunt het echt!

Dat is dan ook mijn motto binnen de bootcamp en personal training; ‘Je kunt meer dan je denkt.’