Cursus zelfverdediging voor kinderen

In het voorjaar van 2023 starten we weer met een nieuwe cursus zelfverdediging voor kinderen. Leer omgaan met vreemden, situaties herkennen, jezelf verweren, grenzen aangeven en als het echt niet anders kan, verdedigen!

Duur gehele cursus       : 12 weken
Duur per training           : 1 uur
Tijdstip van de training : Nader te bepalen
Grootte van de groep    : Maximaal 10
Start van de cursus        : Nader te bepalen

Voor wie
De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar t/m voortgezet onderwijs. De groepen worden verdeeld in LO en VO en kan gevolgd worden door jongens en meisjes.

De kosten
De kosten van de cursus zijn € 95,-. Hierbij is inbegrepen een werkmap met lesstof en huiswerk, gebruik van beschermingsmiddelen en aan het eind krijgt iedereen een diploma.

Hoe werkt het?
De cursus werkt met instinctief handelen. Geen moeilijke technieken maar werken met aangeboren reflexen. De kinderen leren gevaar herkennen, omgaan met verbaal en non-verbaal geweld, commanderen, en indien nodig geweld toepassen door middel van de ‘open hand’ methode. De kinderen trainen op elkaar en leren op deze wijze incasseren en aanvallen. Daarom dragen ze tijdens de training een hoofdbescherming die het gehele hoofd beschermt. Aanvallen of verdedigen doen ze met blote handen, kleine ‘pads’ of andere hulpmiddelen.

Waar?
Op ons trainingsveld aan de Oude Markeloseweg. Hier hebben we alle ruimte en faciliteiten.

Opgeven
Opgeven kan telefonisch, per mail, whatsapp enz. of via het contactformulier.

06-52010248
info@fbsport.nl