Cursus zelfverdediging en weerbaarheid voor kinderen

Wil je helpen het zelfvertrouwen van je kind te vergroten, communicatieve vaardigheden te ontwikkelen en leren hoe ze zichzelf online en fysiek kunnen beschermen? Dan is onze cursus ‘zelfverdediging en weerbaarheid voor kinderen’ precies wat je zoekt.

Vanaf november 2023 starten we weer met een nieuwe cursus! De VO start op 3 november en de LO start op 8 november.

Dit keer duurt de cursus het hele seizoen. Gedurende 35 lessen combineren we theorie en praktijk bij de aanpak van weerbaarheid. Kinderen leren hoe ze zelfverzekerd kunnen opkomen voor zichzelf, hun grenzen kunnen aangeven en zichzelf kunnen beschermen als dat nodig is.

Duur gehele cursus       : 35 weken
Duur per training           : 1 uur
Tijdstip van de training : LO woensdagmiddag om 16.00. VO op vrijdagmiddag 17.00 uur. Bij meerdere groepen kunnen dag en tijd anders zijn.

Voor wie
De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar t/m voortgezet onderwijs. De groepen worden verdeeld in LO en VO en kan gevolgd worden door jongens en meisjes.

De kosten
De kosten van de cursus zijn € 27,50 per maand of € 225,- ineens. Hierbij is inbegrepen een werkmap met lesstof, gebruik van beschermingsmiddelen en aan het eind krijgt iedereen een diploma.

Wat de cursus biedt;

  • Kennismaking met weerbaarheid en waarom het belangrijk is
  • Bouwen aan zelfvertrouwen en positieve interacties oefenen
  • Herkennen en communiceren van grenzen
  • Basisprincipes van fysieke technieken en zelfverdediging
  • Regelmatig oefenen in de praktijk in het centrum van Rijssen

De zelfverdediging werkt met instinctief handelen. Geen moeilijke technieken maar werken met aangeboren reflexen. De kinderen leren gevaar herkennen, omgaan met verbaal en non-verbaal geweld, commanderen, en indien nodig geweld toepassen door middel van de ‘open hand’ methode. De kinderen trainen op elkaar en leren op deze wijze incasseren en aanvallen. Daarom dragen ze tijdens de training een hoofdbescherming die het gehele hoofd beschermt. Aanvallen of verdedigen doen ze met blote handen, kleine ‘pads’ of andere hulpmiddelen.

Waar?
Bij AV Rijssen. Hier hebben we alle ruimte en faciliteiten.

Opgeven
Opgeven kan telefonisch, per mail, whatsapp enz. of via het aanmeldformulier.

06-52010248
info@fbsport.nl